Monumentendag

Open Monumentendagen 8 en 9 september

Galerie Weids Beeld, Moeregrebstraat 72, is gevestigd in een voormalig gereformeerd kerkje dat tegenwoordig in gebruik is als woonhuis met expositieruimte en sluit daarom perfect aan bij het thema ‘Kunsten in de Monumenten’.

Tijdens de Open Monumentendagen exposeert Kunstuitleen Artotheek 18 een gedeelte van de collectie in Galerie Weids Beeld. Er is ook steeds een medewerker van de kunstuitleen aanwezig om u van de nodige informatie te voorzien. Al dertig jaar is Artotheek 18 de organisatie waar particulieren en bedrijven op een voordelige manier professionele kunst in huis kunnen halen.

Ook de vertrouwde locatie van Artotheek 18 op het adres Lievevrouwestraat 39 is het hele weekend open. Daar exposeert de Bergse kunstenaar Richard de Weert (1955). Een bezoek aan de expositie van Richard is een reis door zijn fantasiewereld, die hij vaak met oneindige precisie weergeeft. De technieken die hij daarvoor gebruikt zijn heel divers. Experimenteren, fantasie en humor zijn sleutelwoorden in zijn oeuvre en vonden hun oorsprong in de stripverhalen die hij in zijn jeugd las. Richard de Weert is tevens een van de stuwende krachten achter het Bergse Kunstcollectief SynapsZ.

Zaterdag 8 september 10-17 uur

Zondag 9 september 12-17 uur

kunstindemonumenten.nl

kunstuitleenwestbrabant.nl

ricxart.nl

synapsz.nl