Kunstwerk uitgelicht 2019

De spraakboom – Sjoerd van de Boom
Acryl 100 x 100 cm

Sjoerd van den Boom(1964) is al sinds 1990 beeldend kunstenaar. Hij werd als schilder opgeleid aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Na een aantal jaren veelal in opdracht te hebben gewerkt is Sjoerd, nu echt met zijn “vrije werk” begonnen.         

Een compleet nieuwe insteek is het abstracte werken, op zoek naar nieuwe ervaringen.  Vroeger werk bestond uit schilderijen vol symboliek,  nu is hij vanuit een andere werkwijze gaan schilderen. Niet meer overdenken, voorstudies maken en schetsen uitwerken op het doek, maar meteen schilderen op het witte doek.                             

Deze manier van werken ervaart Sjoerd als een veel directere manier van uiten. Na zijn eerste serie abstracte landschappen is hij momenteel bezig met zijn abstracte werk. Kleur, compositie en structuur bepalen de sfeer en inhoud van zijn schilderijen. Ieder schilderij is een voorloper van het volgend schilderij geworden. Daarmee is een continue zoekproces ingezet door de kunstenaar.

 Werk van Sjoerd van den Boom bevindt zich in vele bedrijven, gemeentes en bij vele particulieren in binnen- en buitenland. Exposities van zijn werk vonden plaats in Nederland, België, Spanje en Duitsland.